Д-р Кристен Клайн

Д-р Кристен КлайнChristien е лекар-хомеопат в частна практика в Оостърбек, Холандия от 25 години. През 2007 г. тя премина обучение по клинични изследвания. С малък екип тя инициира клиничен изследователски проект за хомеопатично лечение на жени с предменструален синдром (PMS). С поетапен подход, екипът допринесе за събирането на доказателства за полу-индивидуализирано хомеопатично лечение за това клинично състояние. Понастоящем тя е изследовател на свободна практика в Института Луи Болк в Буник, Холандия, където беше координирано най-скорошното международно проучване на PMS.

Наскоро (2015-2016 г.) тя координира проект за събиране на данни от частни хомеопатични медицински кабинети в Холандия с членове на Холандската асоциация на лекарите по интегративна медицина (AVIG). В рамките на този краткосрочен проект за събиране на данни бяха идентифицирани и „най-добрите хомеопатични случаи“.

Christien има образование от Vrije Universiteit, Амстердам, Холандия и има диплома за лекар от 1982 г. Започва медицинската си кариера в психиатрията и като преподавателка за студенти, учещи за медицински сестри, преди да се заеме с хомеопатия. Започва обучението си по хомеопатия през 1990 г. и е сертифицирана като хомеопатичен лекар през 1993 г.