Д-р Патрисия Кайадо

Д-р Патрисия Кайадо

Бакалавър по ветеринарна медицина и хирургия, Universidad Complutense de Madrid (1992 г.)

Специалист по хомеопатична медицина Facultad Medicina Valladolid (2006 г.)

Лекар, Разлики в провъзпалителните медиатори между медицинската и хирургична колика при конете, U.C.M. (2007).

 Антропософска медицина и терапии, I.F.M.A. Мадрид (2015).

След като завършва квалификацията си в Университета в Мадрид, се обучава в болницата Ashbrook и болницата Leahurst Equine в Обединеното кралство за специалист по медицина за коне.

Започва своя собствена ветеринарна практика за коне и малки животни в Испания през 1994 г.

Хирургично сътрудничество с 2 частни болници за коне – Horsepital (Мадрид) и Asturcón (Овиедо). Преминава курсове по хомеопатични и антропософски лекарства. Интегрира тези лекарства в обичайната си клинична практика.

Производство на моноклонално антитяло TSST-1, Катедра по Микробиология и имунология,  Ветеринарен факултет в Университета в Мадрид (1989 – 1992 г.).

Изследвания за Възпалителен синдром при коне. Няколко статии бяха представени на конгреса на BEVA, Симпозиум за изследвания на колика при коне и Конгреса на ECVS. Кулминацията беше представянето и защитата на докторска дисертация „Различна продукция на провъзпалителни медиатори между медицинска и хирургична колика при коне“.

Изследване, оценяващо проинфламаторни медиатори при коне, лекувани с хомеопатична медицина, страдащи от ламитит и остри коремни болки.

Статията „Ефективност на хомеопатичните лекарства при тежки случаи на ламинит“ беше представена на Втора международна конференция за научни изследвания в хомеопатията, HRI, Рим 2015 г.

Организиране на междинната среща на Световната конна ветеринарна асоциация (Сеговия, 2011 г.) и I и II Международен конгрес по подиатрия за ветеринари и налбанти (Сеговия, 2012 и 2016 г.).