Д-р Росария Ферери

Д-р Росария ФерериКато специалист по клинична вирусология, д-р Розария Ферери работи в продължение на 18 години в отделението по инфекциозни болести към Многопрофилната болница в Казерта. През 90-те години придобива дипломи по хомеопатия и билколечение, специализация по „Клинично хранене и диететика“ и магистърска степен по Интегрирана медицина.

През 2000 г. тя си сътрудничи с Националния изследователски център (CNR-Италия) за нова “spin-off” диагностика, наречена „Fat-Profile“, за състава на мастните киселини на клетъчните мембрани. От февруари 2011 г. тя е лекар-хомеопат в Болничния център по интегрирана медицина – Болницата в Питиляно (Италия).

Асоцииран професор по хомеопатия, билколечение и хранене на 1-во и 2-ро ниво магистри по интегративна медицина в Университета в Сиена и на студенти в специалността Магистър по фитотерапия в Университета Сапиенца в Рим. Тя е автор и съавтор на повече от 50 научни публикации и е била лектор на множество национални и международни конференции. Тя е съветник на Италианското дружество по хомеопатия и интегрирана медицина (SIOMI) и делегат SIOMI в Комитета по политика на ECH.