Д-р Бернардо Меризалде

Д-р Бернардо Меризалде

Тема на лекцията: „Интегрален модел на човешкото развитие и приложна хомеопатия към етапите на развитие“

Д-р Бернардо А. Меризалде, д.м., DHt, ABIHM

Д-р Меризалде е асистент в Катедрата по психиатрия и човешко поведение и Катедрата по интегративна медицина и наука за храненето в университета “Томас Джеферсън”, Филаделфия, САЩ. Сертифициран е от Борда за интегративна холистична медицина и психиатрия и е дипломат на Американския борд по хомеотерапия. Притежава квалификация по различни модели на интегрално човешко развитие и коучинг за изпълнителни директори. Практикува интегративна медицина, психотерапия и хомеопатия в продължение на повече от четиридесет години.

Обучава студенти и специализанти, професионалисти и групи потребители. Преподавал е във Вирджински университет, Пенсилвански университет, Медицински колеж на университета „Дрексел“, Университета „Темпъл“, Филаделфийското психиатрично общество, Американската психиатрична асоциация, Международната хомеопатична медицинска лига и различни потребителски групи. Публикувал е няколко статии и глави от книги за хомеопатичната медицина в психиатрията, клиничната практика и хомеопатичните изследвания в реферирани списания.

Той е вицепрезидент на LMHI (Световната медицинска хомеопатична лига) и е бивш президент на Американския институт по хомеопатия – най-старата, съществуваща медицинска асоциация на Съединените американски щати.