Кристъл Скейлинг – Клопсток

Кристъл Скейлинг - Клопсток

Кристъл Скейлинг-Клопсток е главен изпълнителен директор на Homeopathy UK (бивша Британска хомеопатична асоциация), бивш председател на 4Homeopathy (коалиция в Обединеното кралство за популяризиране и защита на хомеопатията), съпредседател на EFHPA (Европейска федерация на асоциациите на хомеопатичните пациенти) и член на съвета на ECH (Европейски комитет по хомеопатия).

Тя е опитен изпълнителен директор с обширен опит в здравеопазването. С доказан успех в ръководенето на инициативи за растеж и развитие, Кристъл демонстрира изключителни лидерски умения в управлението на благотворителни и неправителствени организации.

Като Изпълнителен директор на Homeopathy UK от 2020 г. под нейно ръководство организацията е разширила благотворителните си клиники от 1 на 8, осигурени са нови финансови ресурси и персонал в цяла Великобритания. Въпреки предизвикателствата на COVID-19 пандемията, Кристъл внедрява строги безопасни практики и виртуални консултации, гарантирайки жизнеспособността и активността на благотворителната организация.

Преди да заеме поста си в Homeopathy UK, от 2016 г. до 2020 г. Кристъл е Изпълнителен директор на Британската хомеопатична асоциация. През този период разработва, изпълнява стратегии за растеж и води успешни кампании за събиране на средства, осигурявайки на организацията финансиране в размер над 112 000 паунда. Предизвиква NHS England (Националната здравна служба на Англия) със 7-месечен съдебен преглед в отговор на техния опит за спиране на финансирането на хомеопатични лекарства.

От 2008 г. до 2016 г. е Изпълнителен директор едновременно на Британската хомеопатична асоциация и на Факултета по хомеопатия в град Лутън, по време на което инициира пълна реорганизация и преструктуриране за подобряване на оперативната ефективност. Нейният сътруднически подход води до създаването на група заинтересовани страни 4Homeopathy и до успешното осъществяване на национални кампании за промоция на хомеопатията.

Като бивш ръководител на сектор „Образование“ към Факултета по хомеопатия в град Лутън, от 2000 г. до 2008 г. Кристъл насърчава създаването на образователни програми и управлява процесите за качествено образование, осигурявайки увеличение на доходите на институцията и глобално признание на квалификациите на Факултета.