Д-р Щефан Колрауш

Д-р Щефан Колрауш

Dr. Stefan Kohlrausch е роден в Германия през 1959 г. и е учил в Мюнхен. Има диплома по аграрно инженерство за отглеждане и развъждане на животни, последвана от степен по ветеринарна медицина. Неговата дипломна работа е за поведението, болести и хигиената на големите човекоподобни маймуни в 19 европейски зоопарка.

От 1983 г. започва хомеопатичното си образование като се присъединява към специализацията по хомеопатия за лекарите в Германия. През 1992 г. се квалифицира като хомеопатичен ветеринар и като хуманен хомеопат през 1994 г. От 1991 г. до 2014 г. работи в собствената си ветеринарна клиника за малки животни, коне, екзотични животни, едър рогат добитък и хора в Фрайзинг, Германия. През 2014 г. открива ветеринарна клиника в Ла Херараура, Андалусия, Испания и също така лекува хора като натуропат.

Като лектор по класическа хомеопатия той пътува по света от 2003 г. на международни конференции и като член на научни комитети за IAVh, LIGA и ECH. В IAVH той отговаря за Подкомитета  по Образование и за Сертификата по ветеринарна хомеопатия на  IAVh.

Основните му интереси в хомеопатията са в доказванията и трансформация на модерните хомеопатични методи за снемане на случаи и анализ на случаи във ветеринарната хомеопатия като миазми, периодична таблица, метод на усещането.

Като отговорен учител на различни хомеопатични образователни групи, той изобрети напълно нова концепция за преподаване, основана наполовина на присъствено и груповото обучение, и наполовина на обучение, базирано на случаи.