Д-р Калина Антонова Деветакова

Д-р Калина Антонова Деветакова

Секретар

През 1983 г.се дипломира като мед.сестра – общ профил към ИПМК – София. Работи като мед.сестра 5 години към 4ГБ. Записва медицина към ВМИ-София, където се дипломира през 1994г. Започва работа като цехов лекар в несъществуващия вече завод “Средец“. Време, през което успява да получи познания в различни направления на мед.професия. В периода 1997-2000 г.работи като участъков лекар към 4 ГБ. От 2000г , когато стана реформата в Здравеопазването работи като ОПЛ.

През 1996 г.се случва вълнуващата й среща с хомеопатията – започва обучение по хомеопатия към АЛХБ. Тази среща преобръща разбиранията й за болестта и пътя на нейното излекуване. От тогава до днес непрекъснато търси и прилага в практиката си наред с хомеопатията различни холистични методи за балансиране и хармонизиране на пациентите си: лечение с Цветните есенции на д-р Бах, Нутрициология, Фитотерапия.

От 1998 г до сега е член на УС на АЛХБ. Участва активно заедно с колегите си в организиране на различни мероприятия и събития на АЛХБ, била е супервайзър, помагала е в превода на различни материали и книги. Освен интересите към хомеопатията и холистиния подход към пациентите си, обича да посещава нови места в България и чужбина (човек трябва да посети поне едно ново място на година, където не е бил), да присъства на концерти, опери и театрални постановки, а за среща с приятели на чаша вино е винаги насреща.